Wat betekent de naam Vince?

Vince is een voornaam die Afrikaans is voor ‘overwinnaar’. Hij is afgeleid van het Latijnse woord ‘victor’, dat zelf weer verwant is aan het Engelse woord ‘victor’ wat ‘overwinnaar’ betekent. De betekenis lijkt op die van andere namen, zoals Victor en Vincent, die ook allen “overwinnaar” betekenen.

De naam Vince is populair in diverse landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Hoewel het meestal gebruikt wordt als een jongensnaam, wordt de naam Vince soms ook gebruikt als meisjesnaam. Het is een korte, krachtige naam en staat voor iemand die sterk en volhardend is.

Geschiedenis en Populariteit van de naam Vince

Hoewel de naam Vince officieel pas sinds de 19e eeuw populair werd, bestaat de naam al sinds bijbelse tijden, aangezien deBijbel verschillende personages genoemd heeft die Vince heten. Het is daarom een klassieke naam die veel mensen in verschillende culturen hebben gedragen.

Volgens de Social Security Administration (SSA) was de naam Vince in de afgelopen 100 jaar wereldwijd redelijk populair. In de jaren tussen 1915 en 2019 is het respectievelijk de 752e, 595e, 480e, 596e, 484e en 577e meest populaire naam voor zowel mannen als vrouwen.

Populaire Bijnamen en Variaties van Vince

Er zijn tal van populaire bijnamen en variaties van de naam Vince, maar de meest voorkomende zijn Vinnie, Vic, Vincenzo en Vincent. Soms wordt de naam ook geschreven als Vinny of Vincey.

Beroemdheden met de naam Vince

Onder beroemdheid die de naam Vince dragen zijn acteur en zakenman Vince Vaughn, grafisch designer Vince Frost, professioneel skateboarder Vince del Rio, filmmaker Vince Gilligan en game-ontwikkelaar Vince Desi. Andere bekende personen die de naam Vince dragen zijn Amerikaanse basketballer Vince Carter, de Italiaanse paus Pius X en de Britse leider David Benson.

Conclusie

Vince is een populaire naam voor mannen en vrouwen. Hij is afgeleid van het Latijnse woord ‘victor’ dat ‘overwinnaar’ betekent. De betekenis is vergelijkbaar met andere namen zoals Victor en Vincent. Hoewel de naam sinds de 19e eeuw regelmatig verschijnt in reacties op namen lijsten, draagt de naam al bijbelse tijden.