Siem betekenis

Siem is een Scandinavische jongensnaam die afkomstig is van een oud Oudnoords woord voor ’trots’. De naam Siem is het rijkste in Nederland, waar hij als zowel kort als middellang voor naam is gebruikt.

De naam Siem is ook afgeleid van het Duitse woord ‘sieg’, dat ‘overwinning’ of ‘succes’ betekent. Bij veel gezinnen is Siem een overlevende naam, aangezien er soms stukken genealogie zijn die naar beide etymologieën verwijzen.

In Nederland en België staat Siem vaak geregistreerd als een omschrijving van de heerser of de held van de nederzetting. In Duitsland is de naam ook bekend als Siegfried of ‘held van de strijd’.

Gevoel bij de naam Siem

De naam Siem vereenzelvigt veel mensen met een gevoel van trots, kracht en overwinningsdrang. Het is een zelfverzekerde naam die mensen aanspreekt die zoeken naar patriotisme en loyaliteit. Daarnaast leggen mensen met de naam Siem vaak geloof in hun mogelijkheden en zullen doorgaan met hun plannen, zelfs als het lastig verloopt.

Voor de meeste mensen met de naam Siem is het belangrijk om hard te werken voor hun doelen en om tegelijkertijd rust te vinden in het leven.

Populariteit

Hoewel de naam Siem niet al te veel voorkomt in Europa, wordt hij steeds populairder buiten onze continentale grenzen. In Nieuw-Zeeland wordt de naam steeds populairder, maar ook in het Midden-Oosten en Afrika groeit de populariteit.

In China is de naam Siem ook aan het opkomen, hoewel de meeste varianten daar meer te maken lijken te hebben met “zee” dan met “trots”. In India is Siem ook populair en verwijst er meestal naar iets dat “krachtig” is.

Conclusie:

Kortom, Siem is een Scandinavische jongensnaam die bestaat uit oud Woord, Duits en Indisch die verwijzen naar een gevoel van trotsheid, kracht en overwinningsdrang. De naam lijkt nu wereldwijd steeds bekender te worden en staat voor verschillende soorten kracht.