.

Otis naam betekenis

De naam Otis staat voor “rijk”. Het is afgeleid van de primitieve Germaanse naam Odo of Oddo, dat “rijkdom” betekent. De naam is overgenomen in het Frans als Odon, dat later werd geschrift als Opdie uiteindelijk zijn naar Otis heeft ontwikkeld.

In het Nederlandse, Deense en Noorse taal is Otis een korte vorm van de naam Otto, dat geoorspronkelijkt kom uit de Pruislische element Audo, wat “gedurfd, wakker doordringend” betekent.

Otis is ook een populaire naam in Engeland, waar hij wordt gekoppeld aan otter diep water-zoogdier – een referentie naar de rijkelie natuurlijke schoonheid en wilde leven op het land.

Otis is ook populair in de Verenigde Staten, waar het wordt gebruikt als een afkorting voor ‘heer’ in oude strijdliederen voor Britse troepen tijdens de Amerikaanse Revolutie.

Beroemde Personen met de naam Otis

Otis is een populaire naam voor kinderen, met bekende dragers als Otis Redding, de zanger van de legendarische soul hit “(Sittin’ On) The Dock of the Bay”, bluesmuzikant Otis Rush, Otis Taylor, de Afro-Amerikaanse banjo meester, voormalig Amerikaans voetballer Otis Anderson, vroegere minister van Defensie en vicepresident Dick Cheney’s vaders – Otis Cheney, senator Daniel Inouye van Hawaii, New York gouverneur Mario Cuomo, fietskoerser Lupo Otis, anti-apartheidsactivist Stephen Biko, en Cleveland Browns verdediger Kenny Burroughs.