Luuk: naam betekenis

Luuk is een populaire jongensnaam in Nederland. Het is afgeleid van de beroemde Romaanse voornaam Lucas. De betekenis van de naam Luuk is ‘mensen die licht brengen’.

De naam Luuk is al eeuwenlang populair in Europa en omstreeks de twintigste eeuw kwam het ook voor in Nederland. Luuk werd in Nederland snel populair en sindsdien is het een van de meest populaire jongensnamen.

De oorsprong van de naam Luuk is verbonden met Lucas, een van de discipelen van Jezus. In het Nieuwe Testament staat dat Lucas door Jezus werd gekozen om anderen tot het christendom te brengen door middel van zijn persoonlijkheid en zijn gebeden. Hieruit put de naam Luuk zijn betekenis van ‘mensen die licht brengen’, dit is afgeleid van het ‘Licht dat Jezus bracht’.

Luuk staat ook voor internationaliteit, vrijheid en avontuur. Velen die de naam Luuk dragen, worden gezien als buitenstaanders die een unieke ervaring en visie kunnen aanbieden. Met deze betekenis is de naam Luuk een mooie manier om je kinderen te helpen om dichter bij God te staan en hun horizon verder te openen.

Luuk is een prachtige naam die naast een religieuze betekenis ook internationaliteit, vrijheid en avontuur verbeeldt. Met deze blauwdruk kan Luuk groeien in de wereld door zijn steunpilaren, internationaliteit, vrijheid en avontuur.