Liam Naam Betekenis

Liam is een erg populair voornaam in Engeland, Ierland en Amerika. Uit etymologie (de studie van de oorsprong en de evolutie van woorden) blijkt dat de naam afkomstig is van het Oude Ierse ‘Uíliam’, wat uitgesproken wordt als ‘oo-il-yim’. Deze naam is ontleend aan ‘will helme’, wat uiteindelijk betekent “beschermer”.

De versie die vandaag bekend is als Liam komt uit de Germaanse traditie met een vergelijkbare klank. In deze bronnen is de naam meestal gespeld als Wiliahelm of Willelmus, wat vrij letterlijk vertaald ‘will helmet’ betekent.

Liam heeft over een lange tijd aanzienlijk aan populariteit gewonnen. De naam staat al vele jaren binnen de top 50 van de populairste boy names in Amerika, Engeland en Ierland.

Het gebruik van de naam Liam is ook verspreid over vele andere Engelse landen, waaronder Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook in Azië en Afrika zijn er veel geboortekaartjes met deze naam.

Veel mensen zijn gecharmeerd door de betekenis van de naam. De geruststellende herinnering dat iemand als beschermer op je let versterkt het warme gevoel wanneer men iemand met deze naam noemt. Bovendien passen de harde geluiden goed bij mannelijke personages.

De voornaam Liam is oorspronkelijk afkomstig uit de Oud-Ierse traditie en heeft een lange geschiedenis van gebruik. Het symboliseert een loyale, liefdevolle en betrouwbare figuur, iets wat de naam laat stralen. Met al die redenen is het niet verwonderlijk dat de naam al jaren zo in trek is!