Jens namen betekenis

De naam Jens is afgeleid van het Hebreeuwse Johannes dat ‘Gods genade’ betekent. Beroemde dragers van deze naam waren Johannes de Doper, Johannes de Evangelist, Johannes Kerkveroveraar en Johannes Chrysostomus. In Duitsland wordt de vrouwelijke vorm van de naam Jennifer gebruikt.

De naam Jens is erg populair in Scandinavië. In Nederland is de naam de laatste jaren steeds meer in zwang gekomen door de stijgende populariteit van Scandinavische tv-series die Jens als hoofdpersonage hebben.

Jens staat symbool voor kracht, vriendelijkheid, liefde en behulpzaamheid. Deze mensen vinden het vaak eenvoudig om nieuwe contacten te leggen en houden van omringen door mensen die hetzelfde waarderen als zijzelf. Ze zijn optimistisch en zien altijd de zonnige kanten in het leven.

Daarnaast hebben ze ook een sterke wilskracht en weten ze hun doelen te bereiken. Jens kan enorm enthousiast zijn als hij iets belangrijks bereikt en krijgt energie van het omringen van vertrouwende mensen.

Omdat ze vaak geïnteresseerd zijn in andere culturen, zoeken ze onafhankelijkheid en flexibiliteit. Ze weigeren religieuze dogmatische aannames, maar geloven wel in hun persoonlijke ervaringen.

Als Jens gaat voor een verandering waarvan hij gelooft dat hij het waard is, hebben de mensen die Jens om hen heen hebben veel vreugde aan hun aanwezigheid.

Jens staat ook bekend als een trouwe vriend. Hij biedt wat emotionaliteit en steun als casual middelen voor close friendships. Omdat ze openstaan voor veranderingen, maken Jens zich zorgen over de moeilijkheden die anderen tegenkomen, vooral als deze zelfs grote obstakels overwinnen.

Kort samengevat betekent Jens dus ‘Gods genade’ en staat symbool voor kracht, vriendelijkheid, liefde, behulpzaamheid, optimistisch en enthousiasme, wilskracht en trouw. De naam is populair over heel Scandinavië, maar wordt steeds vaker gebruikt in andere delen van de wereld, mede door de stijgende populariteit van Scandinavische tv-series.