James Naam Betekenis

James is een Hebreeuws mannelijk naam die te oorsprong terug te vinden is in de bijbel. De naam James betekent “de vervuller” of “hij die vervult”. Vooral in de joodse traditie werd de naam veel gebruikt voor de oorspronkelijke menselijke vorm van God: de hoogste kracht. De naam wordt ook associëren met “vervulling”, “bron van sterkheid” of “leider”.

In het Evangelie volgens Johannes verteld een gedeelte over Jacobus, zoals James in het Grieks genoemd wordt. Hij was de zoon van Zebedeus en Salome en de broer van Johannes. Ze hadden beide het voorrecht om een leerling van Jezus te zijn en samen de twaalf apostelen te vormen. Hierdoor wordt de betekenis van de naam James geassocieerd met spirituele trouw en moed.

De naam James kreeg een bredere verspreiding toen het opgenomen werd in het christelijke ritueel. In de lijst van Schriftelijke boeken staat dat James een brief aan christenen in de hele wereld schreef. Veel mensen kenden deze brief en dit bracht de naam nog meer verspreiding. Een andere bekende James was de Britse koning James I.

James als naam is over de hele wereld bekend. Het is een van de meest populaire babynamen in veel landen. Ook door zijn verbondenheid met Gods kracht, waardigheid en leiderschap is hij een favoriete naam.

Er zijn ook varianten van de naam. In het Grieks is James Jaco, Jakobos, Jacobos of Iakob. Het Arabische equivalent is Yaqub. In Frankrik is de naam Claud en in Italiaanse is Giacomo.

James Naam Populariteit

James is een van de meest populaire babynamen in Engeland en de Verenigde Staten. In 2020 was James de op een na populairste jongensnaam in de Verenigde Staten, achter Liam. Ook in veel andere landen stond de naam in de top 10 populairste jongensnamen.

De populariteit van James als babynaam heeft verschillende redenen. Het belangrijkste is dat de naam een positieve associatie heeft met ontelbare kerkelijke figuren uit de Bijbel. James heeft ook een sterke associatie met leiderschap en trots, waardoor veel ouders hun zonen ervoor kiezen.

De betekenis en geschiedenis van de naam James zullen altijd relevant blijven voor veel mensen. Hoewel James geen hyphenated- of moderne naam is, wordt hij door velen omarmd vanwege de vele positieve betekenissen.