:

Dex Naam Betekenis

De naam Dex is afkomstig uit het Engels en staat voor “beschermer, verdediger”, een oud Anglo-Saxon gebruik. Het is een unieke V.S. baby naam, die populariteit sinds de jaren 80 steeds meer is toegenomen.

Het is ook bekend als een variatie van Derek of Diederic. Hoewel er geen cultuur of religie verbonden is aan de naam, wordt Dex beschouwd als de korte vorm van de naam Dexter, wat gelijk staat aan “de rechter” of “een diegozer”. De naam Dex is een variante vorm die vaak gebruikt wordt als familie bijvoeglijke naam.

In het algemeen wordt Dex gebruikt als een jongens naam. In vele landen is het nog steeds de meest voorkomende jongens naam. Bovendien is het één van de meest populaire naam in de Verenigde Staten.

Er wordt gezegd dat de drager van de naam Dex, typisch sociale persoonlijkheidkenmerken hebben zoals geduldig zijn, betrouwbaar en moedig, maar ook verward, afstandelijk en emotioneel afgesloten.

Bekende mensen met de naam Dex

Er zijn veel bekende mensen met de naam Dex, waaronder television personality Dex Baxter, rugbystar Deegan Ross en Snowboarder Dex Carrington.

Dex als een tweede naam

Aangezien de naam Dex een korte versie is van de naam Dexter, is het niet alleen populair als eerste naam, maar ook als tweede naam. De namen Dex Harrison, Dex Carter en Dex Landon zijn daar voorbeelden van.

Conclusie

Dex is een Verenigde Staten populair baby naam en heeft duidelijke oorsprongen. Het betekent “beschermer” of “verdediger”. Er zijn vele bekende mensen met deze naam, en het is ook populair als tweede naam. Over het algemeen wordt Dex gebruikt als een jongens naam en wordt de drager van de naam gezien als moedig, geduldig, betrouwbaar en sociaal.